Haberler

‘’Türkiye, Yat ve Tekne Sektörüyle 2 Milyar Dolara Yaklaşan Bir Büyüklüğe Ulaşarak Küresel Pazarda Güçlü Bir Konumda Yer Alıyor”

Türkiye’de yat ve tekne sektörü, yıllık 450 milyon euro civarında bir yat alım satımı hacmiyle büyük bir ekonomik potansiyele sahip. Türk yat ve tekne endüstrisinin yan sanayiyle birlikte ekonomik büyüklüğü ise 2 milyar dolara yaklaşmaktadır.

“QSM Global Olarak Dünya Çapında Gemi İşletmelerine Nitelikli Ve Güvenilir Denizciler Temin Ediyoruz”

İş ortakları ve gemi insanları için “Safety First” anlayışıyla operasyonel mükemmellik hedefleyen QSM Global, farklı coğrafyalarda uluslararası standartlara uyum sağlayarak, sadece personel temin etmekle kalmayıp, onların gelişimini de sürekli takip ediyor. İş ortaklarına stratejik ve ihtiyaca uygun çözümler sunan QSM Global, denizcilik sektöründe hem güvenliği hem de verimliliği artırmayı amaçlıyor. QSM Global’ın kuruluş hikâyesini, vizyon ve misyonunu konuştuğumuz QSM Global Kurucusu Ebru Kasap, iş ortaklarına sundukları stratejik ve ihtiyaca uygun çözümleri anlattı.

“Okyanusumuzu Koruma Konusunda Ortak Sorumluluğumuzu Yerine Getirmeliyiz”

“Okyanusumuz, Sorumluluğumuz, Fırsatımız” temasıyla IMO, 2025’te çevresel sorumluluk ve inovasyonu merkezine alıyor. IMO İletişim Başkanı Natasha Brown, denizcilik sektöründe sürdürülebilirlikten dijitalleşmeye, siber güvenlikten Türkiye'nin rolüne kadar küresel denizciliğin dönüşümünü anlattı.

“Türkiye, Deniz Hukukunda Söz Sahibi Olmaya Hazır”

Deniz yetki alanlarının sınırlandırılması, çevre koruma yükümlülükleri, kıyı tesisleri rejimi ve liman devleti uygulamaları gibi konular, Türkiye’nin deniz hukuku ajandasında öne çıkıyor. Piri Reis Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Ceyda Süral Efeçınar, Doç. Dr. Fevzi Topsoy (Deniz Hukuku Anabilim Dalı) ve Dr. Öğr. Üyesi Sevda Keskin (Milletlerarası Hukuk Anabilim Dalı), Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası sözleşmelerden doğan sorumluluklardan eğitimdeki uygulama eksikliklerine kadar pek çok konuyu değerlendirdi. Özellikle deniz yetki alanlarında karşılaşılan teknik ve siyasi zorluklar, uluslararası iş birliklerinin gerekliliği ve mevzuatın güncellenmesi ihtiyacı bu söyleşinin ana eksenini oluşturuyor.

Yazar: Eda GEDİKOĞLU

01 Jul 2025

“Teorik Bilginin Uygulamayla Desteklendiği, Oldukça Aktif Ve Nitelikli Bir Eğitim Müfredatına Sahibiz”

İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi, 1909’dan bu yana Türkiye’nin denizcilik alanındaki en köklü eğitim kurumlarından biri olarak faaliyet gösteriyor. Akademik niteliği, güçlü teknik altyapısı, simülasyon ve uygulama imkânlarıyla dikkat çeken fakülte, aynı zamanda ABET gibi prestijli uluslararası akreditasyonlara da sahip.

Yazar: Eda GEDİKOĞLU

01 Jul 2025

“52,9 Milyon Dwt İle Dünya Sıralamasında 11. Sıradayız”

Türkiye’nin üç tarafının denizlerle çevrili olması, binlerce yıllık denizcilik geçmişiyle birleştiğinde ülkemizi bu alanda stratejik bir güç haline getiriyor. Gerek ticari deniz taşımacılığı, gerekse yat turizmi ve gemi inşası alanlarında gösterdiği performansla Türk denizcilik sektörü, küresel ölçekteki yerini her geçen gün daha da sağlamlaştırıyor.

Yazar: Eda GEDİKOĞLU

01 Jul 2025

Türkiye Denizcilik Sektörünü Küresel Düzeyde Daha Etkin Ve Güçlü Bir Konuma Taşıyoruz

Türkiye, dış ticaret hacmini artırırken, denizcilik sektörü bu büyümenin temel taşı haline geliyor. Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat, gerçekleştirdiğimiz röportajda deniz taşımacılığının stratejik önemini, sektördeki dijital ve yeşil dönüşüm adımlarını, gümrük süreçlerinin modernizasyonunu ve serbest ticaret anlaşmalarının sunduğu fırsatları detaylarıyla anlattı

Yazar: Eda GEDİKOĞLU

01 Jul 2025